بازرگانی الین

نکات صادرات | آشنایی با اصول و نکاتی که صادرات موفق را تضمین می‌کنند

نکات صادرات

موفقیت در صادرات با آگاهی از نکات صادرات

صادرات یکی از پرسودترین فعالیت‌های تجاری در سراسر دنیا به‌شمار می‌آید. اما همین فعالیت نیز می‌تواند با مخاطراتی همراه باشد. آگاهی از شرایط اقتصادی کشور مقصد صادرات، بازارهای کشور مقصد، ارتباطات سیاسی و اقتصادی دو کشور و قوانین صادرات برخی از نکاتی هستند که در این زمینه باید به آن‌ها توجه کنیم.

صادرات همچنین دارای نکات، تکنیک‌ها و روندهایی پرشمار و بسیار پیچیده است. آگاهی از این تکنیک‌ها به‌ویژه برای افراد تازه‌کار بسیار اهمیت دارد. در این مطلب از بازرگانی الین با مراحل، فرآیندها و نکات صادرات موفق آشنا می‌شویم.

نکات صادرات

مهم‌ترین نکات صادرات از نقطه آغاز

صادرات یکی از روش‌های تجارت بین‌المللی است که طی آن، کالا یا خدماتی از سوی فرد یا شرکتی در یک کشور به فرد یا شرکتی در کشوری دیگر فروخته می‌شود. کالاها طی فرآیند صادرات، فرآوری نمی‌شوند، از این رو روند صادرات در حوزه بازرگانی قرار می‌گیرد. به فرد یا شرکت فروشنده کالا یا خدمات در صادرات، صادرکننده و به فرد یا شرکت خریدار، واردکننده می‌گویند. همچنین فعالیت‌های صادراتی تحت قوانین و نظارت دولت‌ها انجام می‌شود. صادرات مفهوم و فعالیتی بسیار گسترده است و مراحل و نکات گوناگونی دارد که برخی از آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

تحقیقات بازار

پیش از هرگونه ارتباط با مشتریان در یک بازار صادراتی، ابتدا باید درباره آن بازار تحقیق کنید. شما باید به آمار و ارقام مرتبط با خرید، مصرف و واردات محصولاتی که مشابه محصول مورد نظر شما هستند، دسترسی پیدا کنید. همچنین رشد اقتصادی هر بازار را ارزیابی کنید تا ببینید ورود به آن بازار برای شما سودآور خواهد بود یا نه.

در جستجوی فرصت‌ها باشید

حضور در نمایشگاه‌های تجاری راه خوبی برای یافتن مخاطبان جدید، تبادل ایده‌ها و یافتن فرصت‌هایی برای صادرات است. شما همچنین باید از تمامی فرصت‌هایی که پلتفرم‌های مختلف آنلاین برای شما پیش می‌آورد برای افزایش تعامل با شرکت‌ها، شناخت خریداران مختلف و سازمان‌های مرتبط با امر صادرات و واردات استفاده کنید.

برنامه‌ریزی و ایجاد استراتژی

در زمان ایجاد استراتژی صادراتی خود به تمامی موارد ممکن، پیش از اقدام فکر کنید. مواردی مانند این‌که آیا نیاز به استخدام افراد بیشتری دارید یا این‌که تیم فعلی شما برای پیشبرد برنامه‌های صادراتی کافی است؛ و این‌که آیا ظرفیت کافی برای پاسخ‌گویی به تقاضای بازار را دارید یا خیر.

نکات صادرات

تعیین چگونگی عرضه محصولات به بازار

فروش مستقیم به بازار ممکن است بهترین رویکرد نباشد. بسیاری از شرکت‌ها تصمیم می‌گیرند با توزیع‌کنندگان یا نمایندگانی که برای آن‌ها بازاریابی می‌کنند، کار کنند. هنگام کار با اشخاص ثالث برای توزیع محصول خود در خارج از کشور، مهم است که از همان ابتدا نقش و مسئولیت آن‌ها را تعیین کنید. همچنین ایجاد یک رابطه خوب با نماینده یا توزیع‌کننده بسیار مهم است.

تعیین روش‌های بازاریابی

روش‌های سنتی تبلیغات از جمله تبلیغات محیطی در روندهای اولیه صادرات، نقش چندانی ندارند. در این مراحل، همه‌چیز به موفقیت شما در بازاریابی اینترنتی بستگی دارد. شما باید بتوانید بستری ایجاد کنید که مدیران شرکت‌ها و نیز عموم مخاطبان و مصرف‌کنندگان، به زبان‌های رایج در کشور مقصد صادرات، به مطالب سایت شما دسترسی داشته باشند.

اسناد صادراتی را بشناسید

بخشی از دانش صادرات داشتن آگاهی کافی درباره انواع سندهای صادراتی و شیوه‌های تنظیم آن‌ها است. ضروری است که اسناد صادرات شما به درستی تکمیل شود تا فروش، بدون تاخیر، نهایی شود. هرگونه خطای اداری می‌تواند از نظر مالی برای شما هزینه داشته باشد، باعث تاخیر شود و یا بر روابط شما با مشتری تأثیر بگذارد. اسناد در قلب صادرات قرار دارند و بدون آن‌ها، هیچ قرارداد، حمل‌ونقل یا پرداختی وجود ندارد.

آشنایی با الزامات قانونی

درک مسائل و مقررات قانونی در کشور مقصد صادرات، ضروری است. این قوانین، شامل قوانین گمرکی، مالیات‌ها و قوانین مربوط به شیوه‌های مختلف حمل‌ونقل است. همچین در نظر بگیرید که آیا گواهینامه‌های مطابقت محصول و پوشش مسئولیت شما در خارج از کشور معتبر است یا خیر.

آگاهی از شیوه‌های حمل‌ونقل

بهترین شیوه ارسال و حمل‌ونقل کالا به بازار در کشور مقصد، بستگی به عواملی چون: نوع، وزن، حجم، هزینه‌های حمل در هریک از سیستم‌های حمل‌ونقل و مدت زمان رسیدن کالا به مقصد دارد. همچنین باید با پایانه‌های مرزی، گمرکات، بنادر و مراکز مرتبط با سیستم‌های حمل‌ونقل و ترانزیت انواع کالا آشنا باشید.

نکات صادرات

نکات صادرات در زمینه اقدامات عملی

شروع فعالیت‌های صادراتی نیازمند به آگاهی‌هایی است که در بخش قبل درباره آن‌ها توضیح دادیم. در کنار این آگاهی‌ها شما همچنین باید از مشاوره بازرگانان باتجربه یا خدمات مشاوره در شرکت‌های بازرگانی مانند شرکت بازرگانی الین استفاده کنید تا صادراتی بدون خطا و پرسود را تجربه کنید. در بخش بعدی با فرآیندهای عملی صادرات آشنا می‌شویم:

مراحل ورود به به دنیای صادرات کالا و خدمات:

  • تاسیس شرکت: برای انجام صادرات موفق نیاز است شرکتی با ساختار اختصاصی یا مشارکتی تاسیس کنید
  • افتتاح حساب بانکی: شما به حسابی برای انجام معاملات ارزی خود نیاز دارید
  • اخذ کد شناسایی مالیاتی: برای پرداخت‌های مالیاتی از این کد استفاده می‌شود
  • دریافت شماره کد صادرکننده: براساس آیین‌نامه‌ سازمان بازرگانی و صنایع و معادن ایران دریافت این کد برای انجام صادرات به برخی کشورها ضرورت دارد
  • عضویت در اتاق‌های مشترک: عضویت در یکی از اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن نیز برای انجام روندهای صادراتی ضرورت دارد
  • انتخاب محصول: علاوه‌بر مواردی چون حاشیه سود مناسب، دقت کنید که کالای مورد نظر جزو فهرست کالاهای ممنون صادرات نباشد
  • یافتن و ارتباط با خریداران: انجام این مرحله با اقدامات بازاریابی شما ممکن می‌شود
  • ارسال نمونه محصول: یکی از روندهای مهم صادراتی است که اعتماد مشتریان شما را جلب می‌کند و بر اساس نیازهای مشتری انجام می‌شود
  • قیمت‌گذاری: تعیین قیمت قابل رقابت در امر صادرات کاری تخصصی و ضامن موفقیت شما در صادرات است
  • صدور پیش فاکتور: پیش فاکتور همچون قراردادی اولیه است و باید شامل اطلاعاتی چون: مشخصات کالا، اطلاعات فروشنده و توضیحات وزن و حجم و جنس و قیمت باشد
  • تدارکات ارسال: امور بسته‌بندی مناسب طبق توافقات انجام شده در این مرحله انجام می‌شود
  • تعیین و محاسبه ارزش گمرگی: در این مرحله شما باید تمامی هزینه‌ها را مشخص و اعلام کنید که عبارتند از: هزینه‌ خرید کالا در مبدا، هزینه بیمه، هزینه حمل‌ونقل،‌ هزینه‌های افتتاح اعتبار، حق استفاده از امتیاز نقشه، مدل و علامت بازرگانی و هزینه‌های دیگر بر اساس نرخ ارز
  • صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا: صادرکننده باید باید فاکتور فروش کالاي خود را صادر و با تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه حمل و فاکتور فروش به تایید اتاق بازرگانی رسانده و گواهی مبدا کالا را دریافت کند.

نکات صادرات

دریافت خدمات مشاوره برای صادرات کالا

بسیاری از بازرگانان باتجربه نیز برای ورود به بازارهای جدید و انجام صادرات از خدمات مشاوره شرکت‌های بازرگانی استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های بازرگانی معتبر مانند شرکت بازرگانی الین می‌توانند به‌طور مستقیم برخی از روندهای صادراتی را برای شما انجام دهند تا صادراتی بی‌دغدغه و پرسود داشته باشید. شرکت بازرگانی الین ارائه دهنده انواع خدمات در زمینه‌های مختلف واردات و نیز صادرات به کشورهای مختلف جهان است. این شرکت در تمامی مراحل صادرات شما را راهنمایی و همراهی می‌کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا