بازرگانی الین

تعرفه واردات

تعرفه واردات | تعریف کامل آن به همراه مثال‌هایی متفاوت

همانطور که برای خرید کالا باید علاوه بر هزینه آن مبلغی را بابت مالیات بر ارزش افزوده بپردازید، در واردات کالا نیز باید هزینه‌ای بابت ورود آن کالا به گمرکات کشور بپردازند. میزان این مبلغ در دوره‌های مختلف زمانی و بر حسب شرایط سیاسی و اقتصادی کشور متغیر است و توسط وزارت صمت(صنعت، معدن و تجارت) وضع شده و توسط گمرکات کشور اجرایی می‌شود. برای آشنایی با تعرفه واردات کالا با ادامه این مقاله از وب سایت بازرگانی الین همراه باشید.

تعرفه واردات ؛ مهمترین نکته در واردات

تعرفه واردات یکی از مباحثی بسیار مهمی است که هر کسی که مشغول بیزنس بین‌المللی است باید معنای آن را به صورت کامل درک کرده باشد و با چم و خم‌های مربوط به آن در ادارات مختلف آشنا باشد.

خیلی از افراد تازه کار در حوزه واردات با توجه نکردن به تعرفه‌های وارداتی کالای خود، اقدام به خرید آن و وارد کردن آن به مبادی گمرکی کشور می‌کنند و وقتی در اداره گمرک نرخ تعرفه و مبلغی که باید بپردازند به آنها اعلام می‌شود، تعجب می‌کنند.

خیلی از اوقات کالای فرد به گمرک رسیده و در انبار آن قرار داده شده است، اما به دلیل عدم توانایی شخص وارد کننده در پرداخت مبلغ تعرفه، کالای او در انبار گمرک مانده و به دست او نرسیده است. تعرفه وارداتدر این مقاله قصد داریم درباره مفهوم و انواع تعرفه‌های وارداتی صحبت کنیم.

مفهوم درست تعرفه واردات

تعرفه‌های وارداتی در ذهن افرادی که با حوزه تجارت بین‌المللی آشنا نیستند، معنا‌های متفاوتی دارد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که منظور از تعرفه‌های واردات همان هزینه گمرک برای ترخیص کالا است. اما معنای دقیق تعرفه‌واردات، کد معرف هر گروه کالایی در دفترچه منتشر شده از سوی اداره گمرک است.

پیشنهاد مطالعه :  حق العمل کار گمرک | هرآنچه که یک بازرگان باید در مورد حق‌العمل کار بداند

در حقیقت وقتی می‌گوییم که تعرفه‌واردات فلان کالا را پرداخت کردیم، یعنی مبلغی که تعرفه آن کالا در دفترچه بیمه مشخص کرده بود را پرداخت کردیم. توجه به این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که تعرفه کالا یک کد چند رقمی است و خودش یک مبلغ مشخص نیست.

علت پرداخت مبلغ تعرفه

دولت‌های مختلف دنیا برحسب سیاست‌های خودشان یک سری قوانین خاص درباره واردات و صادرات برخی کالاها در کشور وضع می‌کنند.

معمولا این سیاست‌ها یک سری حقوق و مزایا برای دولت در پی دارد و دولت با توجه به حفاظت از کشور و ایجاد محیط امن برای کسب و کار حق خوش می‌داند که از تجارت‌های انجام شده، سهمی داشته باشد تا بتواند امورات کشور را اداره کند.

تعرفه واردات

در ایران نیز این سیاست‌ها به شکل خاص خودشان وجود دارند. به طور مثال نرخ تعرفه واردات برای برخی کالاهای خاص در کشور پایین‌تر از کالا‌های لوکس و غیرضروری است. در ضمن برای انجام کار‌های مربوط به صادرات و واردات و پرداخت نرخ‌های مربوط به آن، سازمان گمرک ایران وظیفه انجام آن را به عهده دارد.

تفاوت تعرفه‌های واردات با حقوق گمرک

اشتباهی که بسیاری از تازه کاران حوزه واردات مرتکب آن می‌شوند این است که فکر می‌کنند تعرفه واردات همان حقوق گمرک است.

اما نکته مهم اینجا است که از لحاظ قانونی و عملی، حقوق گمرک یک هزینه کاملا جدا از تعرفه گمرک است و مبلغ پرداختی آن نیز مستقیم به جیب دولت نمی‌رود. در ادامه با توضیح حقوق گمرک متوجه تفاوت آن با تعرفه گمرک می‌شوید.

حقوق گمرک

در حقیقت رسیدگی به کالای شما در مبادی گمرک هزینه‌هایی برای این سازمان و سازمان‌هایی دیگر نظیر بیمه، کشتی‌رانی و… دارد که این هزینه‌ها در نهایت در فاکتوری به نام حقوق گمرک از شما دریافت می‌شود.

درست است که این پول توسط گمرک دریافت می‌شود و به حقوق گمرک نیز معروف است، اما سهم هر کدام از سازمان‌های دخیل در خدمات به کالای شما مشخص است و پول هر یک از آنها به حسابشان برمی‌گردد.

پیشنهاد مطالعه :  هزینه ترخیص کالا | انواع هزینه‌هایی که در فرآیند واردات باید بپردازیم

در تعرفه واردات گمرک شما پولی بابت خدمات نمی‌پردازید بلکه مبلغ مشخصی را به عنوان حق دولت از واردات به گمرک می‌پردازید که پول آن مستقیما به جیب دولت می‌رود.

تعرفه واردات

مثال واقعی برای تعرفه گمرک

اگر بخواهیم یک گاو از نوع گوشتی را معادل قیمت 15 میلیون تومان از خارج از کشور خریداری کرده و وارد کنیم، ابتدا باید هزینه‌هایی نظیر حمل و نقل، بارگیری، نگهداری، تست سلامت، بیمه و… را بپردازیم که این هزینه در شرایط مختلف (نوع باربری، مدت نگهداری و…) متفاوت است.

اما بعد از آن باید مطابق دفترچه تعرفه واردات سازمان گمرک، 5 درصد از مبلغ خریداری شده (ارزش) گاو (750 هزار تومان) را به عنوان تعرفه‌واردات به گمرک بپردازیم تا اجازه ترخیص گاو را به ما بدهد.

اولویت بندی تعرفه‌های گمرکی

هر کشوری مطابق با نیاز‌ها و برنامه‌های خودش به شکل خاصی در مبادی ورود و خروج کالا از مرز‌هایش عمل می‌کند. در ایران مطابق با قانون رسمی، تعرفه‌های واردات به 10 اولویت تقسیم بندی شده‌اند.

این اولویت‌ها براساس نیاز‌های کشور و تنظیم بازار‌های مختلف و همچنین جهت دهی به آنها مشخص شده‌اند. به طور مثال تنظیم تعرفه برای بعضی از کالاها به منظور حمایت از تولید داخلی منظور شده است و در دسته کالایی دیگری نیز علت اعمال تعرفه، بالا بردن قیمت تمام شده کالا و منصرف کردن مشتری از مصرف آنها است.

واردات خودرو

مثلا در مورد بازار خودرو خوب است بدانید که نرخ تعرفه واردات برای خودرو 100 درصد است. یعنی وارد کننده این صنعت باید معادل قیمتی که برای خرید خودرو پرداخته هزینه مالیات به دولت بپردازد تا اجازه ترخیص آن را بگیرد.

این سیاست توسط قانون گذار به دلیل بالا بردن قیمت خودرو خارجی و حمایت از تولید داخلی لحاظ شده است.

تعرفه واردات

سخن پایانی

در این مطلب سعی نمودیم که معنای درست و کاربردی تعرفه واردات را توضیح دهیم و با ذکر مثال‌هایی، تفاوت آن را با حقوق گمرک مشخص نمودیم.

پیشنهاد مطالعه :  شرایط ترخیص کالا از گمرک | راهنمای کامل مراحل و مجوزهای لازم

اگر قصد وارد شدن در حوزه تجارت (به خصوص واردات) را دارید، بهتر است از افراد با تجربه در این زمینه مشاوره کنید. بازرگانی الین با تجربه مدت‌ها فعالیت در بازار واردات توانسته است فضای خوبی را جهت تسهیل کار تجار و کمک به آنها فراهم کند.

اگر در قسمت‌های مختلف فعالیت وارداتی خود مانند پیدا کرده فروشنده، هماهنگی حمل و نقل و کار‌های مربوط به گمرک به کمک نیاز دارید، بازرگانی الین بهترین یار شما در این مسیر خواهد بود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا