بازرگانی الین

پروانه صادراتی | تعریف پروانه صادراتی، شرایط دریافت و بررسی نکات مهم آن

آشنایی با پروانه صادراتی در بازرگانی الین

پروانه صادراتی چیست؟

پس از تایید شدن کالای صادراتی توسط گمرک، مجوزی به شما ارائه می‌شود که به آن پروانه صادراتی می‌گویند. برای دریافت این مجوز به ارائه مدارکی مانند عنوان صاحب کالا، گمرک مبدا، کد کشور صادرکننده، کد کشور مقصد، نرخ ارزی، اطلاعات بانکی، شرح مشخصات کالا، اطلاعات مربوط به گواهی و مجوزها، اطلاعات انبارداری، باربری و بیمه نیاز دارید. در ادامه همراه بازرگانی الین باشید تا اطلاعاتی که باید برای دریافت این مجوز داشته باشید را برای شما عزیزان شرح دهیم.

آشنایی با پروانه صادراتی در بازرگانی الین

انواع صادرات

صادرات در قانون گمرکی به سه دسته‌ی صادرات قطعی کالا، صادرات موقت کالا و صادرات مجدد کالا تقسیم می‌شود. شرایط دریافت پروانه صادرتی در هر یک از  این دسته‌ها تفاوت‌هایی دارد. همراه ما باشید تا در ادامه این دسته‌ها را معرفی کنیم.

صادرات قطعی کالا

در این نوع صادرات، کالا از مرزهای قانونی گمرکی از کشور خارج می‌شود و برای فروش در کشورهای خارجی این پروانه صادر می‌شود. کالای صادر شده دیگر نمی‌تواند به داخل کشور برگردد. در این نوع صادرات، شما از پرداخت عوارض، مالیات و سود بازرگانی معاف هستید، ولی هزینه‌های گمرکی را باید پرداخت کنید.

برای انجام این نوع صادرات باید در ابتدا مجوزهای مربوط به صادرات را دریافت کرده و بعد اقدام به بارگیری کالا از انبار یا کارخانه ‌کنید. بعد از پلمپ شدن کالا و دریافت پروانه صادراتی، کالای‌ شما در گمرک ارزیابی می‌شود و بعد تا مرز حمل شده و سپس تخلیه و دوباره بارگیری می‌شود. در اخرین مرحله با اخذ گواهی مبدا، می‌توانید کالا را از کلیه مرزهای گمرکی کشور خارج کنید.

صادرات موقت کالا

این یک مجوز صادرات موقت است، و برای تعمیر و یا تکمیل کردن کالا از کشور خارج و بعد به کشور برمی‌گردد. در نمایشگاه‌های جهانی هم که کالایی از کشورهای خارجی برای شرکت در نمایشگاه، وارد یک کشور دیگر می‌شود این مجوز موقت صادر می‌شود.

نکاتی که در مورد پروانه صادراتی باید بدانید در بازرگانی الین

در این مجوز صادراتی، صادرکننده باید اظهارنامه خروج موقت را تکمیل و آن را تحویل گمرک بدهد، و در صورت نیاز باید به‌‌اندازه‌ی ارزش کالا سپرده ارائه دهد. در متن مجوز صادراتی، مدت زمانی که کالا از کشور خارج می‌شود و زمان بازگشت کالا باید ذکر شود.

صادرات مجدد کالا

این پروانه برای کالاهایی است که به‌صورت موقت وارد کشور می‌شوند، و بعد برای بازگشت به خارج کشور، پروانه صادرات مجدد برای آن صادر می‌شود. در صادرات مجدد کالا، اگر بعد از بارگیری و حمل و در زمان ورود کالا، سپرده یا حقوقی عرضه شود، کالا مسترد می‌شود.

مسیر دریافت پروانه صادراتی

در ابتدا باید مدارک لازم را جهت دریافت این پروانه تحویل بدهید. در مرحله دوم باید مدارکی که دارای نقص بودند را تکمیل و آن را برطرف کنید. برای صرفه‌جویی در وقت و ساده‌تر شدن مراحل دریافت این پروانه بهتر است، دانش خود را نسبت به مراحل اخذ، مدارک مورد نیاز افزایش دهید تا مشکلی برای شما در این مرحله به‌وجود نیاید.

در مرحله سوم با دریافت مجوزهای لازم باید مدارک را به سازمان مربوطه ارائه دهید. پس از این مرحله شما دیگر نیازی به ارائه مدرک ندارید. در آخر این مرحله شما می‌توانید این پروانه را دریافت کنید. این مراحل زمان‌بر هستند و مشکلاتی را برای شما ایجاد می‌کنند. بهتر است این مراحل را به کارشناسان ما بسپارید تا در زمان کوتاه‌تری این پروانه را برای شما کسب کنند.

مدارک لازم برای دریافت پروانه صادراتی

  • اخذ كارت بازرگانی معتبر به نام صادر كننده
  • اخذ مجوز صدور
  • اخذگواهی بهداشت و قرنطينه
  • گواهي استاندارد
  • گواهي انرژی اتمی (در مواردی). به اين مجوزها گواهی مرسوم می‌گویند.
  • تهيه صورت عدل بندی Packing List
  • شناسنامه فرش ( فقط برای فرش دستباف)

نحوه عرضه ارز حاصل از صادرات

صادرکنندگان باید در مدت حداکثر شش ماه از تاریخ صدور پروانه، تا ۹۵ درصد از ارزش FOB کالا را به داخل کشور بازگردانند و آن را به بانک مرکزی اظهار کنند. برگرداندن ارز ناشی از صادرات‌، براساس مقررات بانک مرکزی، به روش‌های زیر انجام می‌پذیرد:

  • واردات در مقابل صادرات برای خود یا شخص ثالث
  • پرداخت اقساط بدهی‌های ارزی
  • فروش ارز به بانک و صرافی‌های مجاز
  • سپرده‌گذاری ارزی نزد بانک

فرایند واگذاری پروانه صادراتی

برای راحتی مشتریان و جلوگیری از ایجاد مشکلات، بانک مرکزی در ۱۴ گام، مراحل واگذاری پروانه صادراتی را مشخص کرده است. در گام‌های مختلف این فرآيند، صادرکننده و واردکننده و بانک عامل نقش دارند. این ۱۴ گام به‌صورت زیر تعریف شده‌اند:

1-ارائه پروانه صادراتی به سایر واردکنندگان

2-ایجاد ثبت سفارش

3-مراجعه به بانک عامل و درخواست تامین ارز ثبت سفارش

4-درخواست گواهی ثبت آماری از بانک پرتال ارزی

5-دریافت تعهدات و وثایق لازم از بازرگان

6-بانک عامل با مراجعه به سامانه تامین ارز اطلاعات پروانه صادراتی را ثبت می‌کند. با توجه به اینکه مالکیت پروانه صادراتی متعلق به شخص دیگری (صادرکننده) هست لازم است بانک عامل از رضایت صادرکننده جهت واگذاری پروانه صادراتی به مشتری (واردکننده) اطمینان یابد

7-تائید مجوز واگذاری پروانه صادراتی به وارد‌کننده در بخش «سامانه جامع تجارت»، صادرکننده لازم است با مراجعه به درخواست بانک عامل مبنی بر جواز، «مدیریت ارز اصل از صادرات» واگذاری پروانه صادراتی خود به آن واردکننده را تائید کند.

8-ثبت ابزار پرداخت

بانک عامل باید با مراجعه به سامانه مدیریت تعهدات ارزی کشور سمتاک نسبت به ثبت ابزار پرداخت در قالب برات بدون تعهد پرداخت اقدام کند.

9-ارائه اسناد حمل به بانک عامل

وارد کننده لازم است اسناد حمل ثبت سفارش خود را به بانک عامل تحویل دهد.

10-ثبت اسناد حمل

سامانه مدیریت تعهدات ارزی بانک عامل باید اسناد حمل را ثبت کند.

11-ثبت منشاء ارز

واردکننده موظف است با مراجعه به سامانه جامع تجارت در بخش، «مدیریت عملیات ارزی بانکی» اطلاعات منشا خود را ثبت کند.

12-صدور اعلامیه تامین ارز

بانک عامل با بررسی منشأ ارز، اقدام به صدور اعلامیه تامین ارز می‌کند.

13ترخیص کالا از گمرک

وارد کننده با مراجعه به گمرک و ارائه شماره رهگیری اعلامیه تامین ارز ساتا؛ اقدام به ترخیص کالای خود می‌کند.

14-رفع تعهد و دریافت تضامین

پروانه صادراتی، آشنایی با فرایند واگذاری در بازرگانی الین

واردکننده پس از ترخیص کالا جهت رفع تعهد و دریافت تضامین خود، باید به بانک عامل مراجعه کند.

بازگانی الین؛ مشاوری باتجربه

دریافت پروانه صادراتی دارای پیچیدگی‌هایی است، و باید برای اخذ این پروانه زمان نسبتا زیادی را صبر کنید. استفاده از یک مشاور باتجربه در تمامی مراحل دریافت این پروانه، باعث می‌شود تا در زمان کوتاه‌تری بتوانید این مجوز را کسب کنید. بازرگانی الین آماده است تا با سفارش مشتریانش، مراحل گرفتن این پروانه صادراتی را خودش طی کند و خیال شما از گرفتن این مجوز آسوده باشد. امیدواریم خواندن این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا