کارت بازرگانی ؛ یکی از ملزومات صادرات و واردات
برای انجام فعالیتهای بازرگانی با کشورهای مختلف باید اطلاعاتی درباره کارت بازرگانی و انواع مجوزهای مرتبط با آن داشته باشید. کارت بازرگانی به کارتی گفته میشود که دارندگان آن اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز خواهند بود در حوزههای مختلف بازرگانی فعالیت کنند. این فعالیت نیز شامل هر دو نوع صادرات و واردات میشود. در این مطلب از بازرگانی الین با ما همراه باشید.
مزایای اخذ کارت بازرگانی
اخذ کارتهای بازرگانی میتواند برای دارندگان آنها از جهات مختلفی حائز اهمیت باشد و این افراد با داشتن این کارت میتوانند به صادرات و واردات انواع کالا بپردازند. همچنین امکان اخذ ویزای تجاری نیز برای دارندگان این کارت فراهم خواهد بود. از دیگر مزایای این کارت، امکان واردات از مناطق آزاد تجاری ایران است که میتواند یک برگ برنده برای وارد کننده کالا باشد.
همچنین با داشتن انواع مختلف کارتهای بازرگانی امکان ثبت سفارش کالا برای تجار فراهم خواهد بود. شما با داشتن این کارت میتوانید بسیار راحتتر از باقی تجار فرآیند ترخیص و مراحل گمرکی را انجام دهید. ضمنا این کارت به شما امکان ارتباط با شرکتها و بازرگانان بینالمللی را میدهد و در نهایت میتوانید فعالیتی بهتر را انجام دهید. دارندگان انواع کارتهای بازرگانی میتوانند در نمایشگاههای تجاری بینالمللی شرکت کنند و در آخر هم عضو اتاق بازرگانی کشور باشند.
انواع مختلف کارت بازرگانی
کارت بازرگانی با تمام مزایایی که درباره آن گفته شد، بنا بر کاربردهای مختلف، انواعی دارد که متقاضیان میتوانند با توجه به نیاز خود، یکی از آنها را دریافت کنند. ما در ادامه این بخش به معرفی انواع کارتهای بازرگانی خواهیم پرداخت.
کارت بازرگانی تجاری
اولین نوع کارت که خواهان بسیاری هم دارد، کارت بازرگانی تجاری است. این نوع کارت، متداولترین نوع کارت بازرگانی است و دارندگان آن میتوانند در انواع امور صادرات و واردات انواع کالا فعالیت کامل اعم از ثبت سفارش، ترخیص کالا و واردات از مناطق آزاد تجاری شرکت کنند.
کارت بازرگانی برای فعالیتهای خدماتی
کارت بازرگانی برای فعالیتهای خدماتی یکی از دیگر انواع کارت بازرگانی است. این کارت بیشتر مناسب افرادی است که قصد دارند تا در زمینههای خاص خدماتی سرمایهگذاری کنند و یا قصد شروع تجارت دارند. این کارت نیز تنها برای اشخاص حقوقی صادر خواهد شد و محدودیتهایی به همراه دارد.
کارت بازرگانی موردی
تا حالا نام کارت بازرگانی یکبار مصرف به گوشتان خورده است؟ این کارت، کارت موردی نام دارد و دارنده آن که میتواند یک شخص حقوقی و یا حقیقی باشد. دارندگان کارت موردی میتواند تنها یک بار عملیات صادرات و یا واردات را انجام بدهند.
فعالیت در زمینههای تولیدی
یکی دیگر از انواع کارتهای بازرگانی که با دارنده آن امکان این را میدهد تا بتواند در زمینه تولیدات خود، انواع تجهیزات کارگاهی و یا ماشینآلات صنعتی یا مواد اولیه وارد کند و از این طریق بتواند تولیدات خود را افزایش بدهد. لازم به ذکر است که این کارت تنها برای اشخاص حقوقی صادر خواهد شد.
شرایط اخذ انواع کارتهای بازرگانی برای اشخاص حقیقی
متقاضی برای دریافت انواع کارتهای بازرگانی باید از شرایط خاصی برخوردار باشد. اولین نکتهای که باید در نظر داشت سن است. متقاضیان اخذ انواع کارت بازرگانی باید حداقل 24 سال سن داشته باشند. همچنین باید محل تجارت حال میخواهد یک دفتر باشد یا مغاره، داشته باشند. ضمنا باید سه سال هم سابقه کار در امور بازرگانی و یا داشتن مدرک دانشگاهی در زمینه مرتبط با تجارت داشته باشند.
متقاضیان باید با قوانین مقررات حوزه گمرکی و بازرگانی آشنایی داشته باشند تا در آینده به مشکل بر نخورند. ضمنا باید از تمکن مالی نیز برخوردار باشید و استعلام آن را از بانک دریافت کنید. برای اخذ کارتهای بازرگانی داشتن گواهی عدم سو پیشینه کیفری نیز الزامی خواهد بود.
ضمنا باید در نظر داشت که برای اخذ کارت بازرگانی فارغ از انواع آن باید به رعایت سیاستهای وزارت بازرگانی در زمینههای صادرات و واردات متعهد بود. همچنین باید به صورت رسمی نیز به استفاده قانونی و سالم از کارت اخذ شده تعهد داد. جهت تمدید کارت هم باید رسید تسلیم اظهارنامه مالیاتی را ارائه داد.
شرایط اخذ انواع کارتهای بازرگانی برای اشخاص حقوقی
اشخاص حقوقی متقاضی دریافت انواع مختلف کارتهای بازرگانی باید از شرایط متفاوت و نسبتا خاصتری برای اخذ این کارت برخوردار باشند. اولین نکتهای که باید در هنگام ثبت درخواست به آن توجه کرد، دارا بودن اقامتگاه است. همچنین شخص حقوقی باید از سابقه فعالیت تجاری مرتبطی نیز برخوردار بوده و با مقررات بازرگانی هم آشنایی داشته باشد.
ضمنا فرد باید از تمکن مالی برخوردار باشد و بتواند این را هم به اثبات برساند. شخص حقوقی باید نسبت به رعالیت مقررات وزارت بازرگانی و استفاده قانونی از کارت بازرگانی خود متعهد باشد. در ادامه نیز دیگر مواردی که برای اخذ کارتهای بازرگانی برای اشخاص حقوقی مورد نیاز است اشاره شده است:
- ارائه پروانه کار و اقامت معتبر برای اشخاص خارجی متقاضی دریافت این کارت
- تایید صلاحیت مدیران خارجی توسط سفارت
- اقدام متقابل کشور خارجی جهت صدور انواع کارتهای بازرگانی اتباع ایرانی
چه کسانی مجاز به اخذ کارتهای بازرگانی نیستند
با توجه به ماده 7 آیین نامه مربوط به صدور انواع کارتهای بازرگانی سه دسته از افراد از واجدان شرایط برای اخذ این کارت به شمار نمیروند. اشخاصی که محکومیت کیفری موثر دارند و یا افرادی که به هر طریقی ورشکسته شدهاند از این دسته هستند. در آخر نیز افرادی که به فساد اخلاقی و یا سو استفادههای تجاری محکوم شدهاند، مجاز به اخذ انواع کارتهای بازرگانی نیستند.
بازرگانی آسان با خدمات بازرگانی الین
کارت بازرگانی انواع مختلفی دارد که هرکدام برای کارهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. این کارتها از مزایای بسیاری برخوردار هستند که امکان سهولت در تجارت را برای دارندگان این کارتها فراهم میکنند. اما اخذ این کارت دارای فرآیندی پیچیده و زمانبر است.
ما در بازرگانی الین تلاش کردیم تا بتوانیم اطلاعاتی مفیدی را درباره انواع کارتهای بازرگانی با شما به اشتراک بگذاریم. خدمات بازرگانی و تجارت فرآیندی بسیار سخت است اما ما در این مجموعه میتوانیم در کمترین زمان، نیازهای شما را در تمام امور بازرگانی برطرف کنیم.