بازرگانی الین

چین (قدرت نوظهور اقتصادی)

چین (قدرت نوظهور اقتصادی)

جمهوری خلق چین که امروزه با نام چین در جوامع بین‌الملل شناخته می‌شود، در منطقه شرق آسیا قرار دارد. جمعیت این کشور در سال 2020 میلادی یک و نیم میلیارد نفر تخمین زده شد که چین را در صدر فهرست کشورهای بر پایه تراکم جمعیت، در رتبه اول قرار داد. اقتصاد این کشور برپایه مالکیت بنگاه‌های اقتصادی دولتی است. اما به کسب و کارها و سرمایه‌گذاری‌های خصوصی به صورت نامحدود اجازه پیشرفت و ترقی می‌دهد.

از همین رو کارخانه‌جات و تولیدی‌های کوچک و بزرگ بسیاری در شهرهای مختلف به وجود آمده است. شهرهایی به مانند ژجیانگ (که بزرگترین شهر خرده فروشی دنیا یعنی ایوو در آن قرار دارد)، شانگهای، پکن، گوانگجو، شنزن، تیانجین، چونگ کینگ، سوژو، ووهان، چنگدو و هانگژو پیشرفت بسزایی از زمان تشکیل جمهوری خلق چین تا به امروز داشته است.

همچنین بزرگترین کشور در زمینه واردات و صادرات به اقصی نقاط دنیاست که با شاخص کلی و روند رو به رشد در تولیدات ناخالص داخلی توانسته رتبه خوبی را در میان کشورهای دنیا به دست آورد.

کشور ایران هم از نظر اقتصادی مراودات گسترده‌ای با چین دارد. ارسال کالا از چین به ایران در طی سالهای اخیر رشد چشم گیری داشته است، چرا که تنوع بازار این کشور (تولید کالا با هرکیفیت و هرقیمتی) این اجازه را به بازرگانان ایرانی می‌دهد تا با توجه به نیاز، میزان سرمایه و کیفیت مورد نظر اقدام به خرید و واردات کالا کنند.

موقعیت جغرافیایی کشور چین

موقعیت جغرافیایی کشور چین

این کشور در شرق قاره آسیا قرار داشته و به 22 استان، و 5 منطقه خودمختار تقسیم شده است. شهرهای پکن، تیانجین، شانگهای و چونگ‌کینک و شهرهای اداری هنگ‌کنگ و ماکائو به صورت مستقیم زیرنظر دولت مرکزی اداره می‌شود. چین 9.600.000 مترمربع وسعت دارد، به این معنی که بعد از روسیه، کانادا و آمریکا؛ از لحاظ وسعت در ردۀ چهارم قرار گرفته است.

پیشنهاد مطالعه :  کاپوتاژ یا (کران بری) چیست؟!

همچنین با 14 کشور مرز یکسان دارد که آن‌ها عبارت‌اند از: کره‌شمالی، مغولستان، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، افغانستان، هند، پاکستان، نپال، بوتان، میانمار، لائوس و ویتنام. همسایگان چین نشان از خط مرزی بلند این کشور دارد. به این معنی که کشور چین با داشتن 22.117.000 مترمربع دارای بلندترین کمربند مرزی درمیان تمام کشورهای دنیاست.

لازم به ذکر است که چین با توجه به وسعت زیاد دارای آب‌وهوای متنوعی است. پس باید توجه داشت که هنگام مسافرت نقطه مورد نظر برای سیاحت را از نظر آب و هوایی مورد بررسی قرار دهید تا با مشکلی مواجه نشوید.

تاریخ چین

مختصری درباره تاریخ چین 

نخستین سلسله سلطنتی چین، دودمان “شانگ” بود که در حدود قرون هفدهم تا یازدهم پیش از میلاد مسیح در حاشیه رود زرد می‌زیسته است. همچنین استخوانهایی مربوط به 1200 سال پیش از میلاد مسیح یافت شده است که نشان از قدمت تاریخی و تمدنی این کشور در گذشته‌های دور دارد.

در قرن سیزدهم میلادی بود که چین به اشغال چنگیزخان مغول درآمد. در جنگ میان چین و مغول بود که تقریبا نیمی از جمعیت این کشور نابود شد و به 60 میلیون نفر تقلیل پیدا کرد. پس از آن و در سال 1368 میلادی بود که دهقانی به نام جو یونجانگ توانست دست مغولان را از کشور خود کوتاه کند و سلسله “مینگ” را پایه گذاری کند.

بر همین روال بود که کشور چین وارد دوره‌ی جدیدی شد، دوره‌ای که امپراطوری مینگ این کشور را به قدرتمندترین کشور از نظر نیروی دریایی تبدیل کرد و راه را برای سفرهای اکتشافی و بازرگانی با اقصی نقاط دنیا هموار کرد. در همان سالها بود که پایتخت چین از نانجینگ به پکن منتقل شد.

در قرن نوزدهم میلادی، چین با دو کشور فرانسه و انگلستان وارد یک جنگ تضعیف کننده شد. در همین زمان بود که نزاع دیگری با ژاپن، بر سر کُره به وجود آمد. تمامی این قضایا از یک سو و وسعت چین از سوی دیگر باعث شد که این کشور در ادارۀ مرزهای خود با اختلال رو به رو شود و کنترل مناطقی بیشتری را از دست دهد.

پیشنهاد مطالعه :  مهمترین شهرهای تجاری چین

با آن که کشورهای مختلفی در پی استعمار بودند اما رقابت مابین خودشان (سوای دولت مستقل و مقاومت جمعیت کشور) تصاحب کلی چین را با مشکل مواجه کرد. کشورهای پرتقال، انگلیس، فرانسه و آلمان توانستند به ترتیب بندر ماکائو، بندر هنگ‌کنگ، بندر گوانگ‌جو و بندر تجیان را اجاره کرده و پس از مدتی آن‌ها را به اشغال خود در آورند. در همین وانفسا بود که کشور روسیه به منچوری نفوذ کرده و قدرت نظامی خود را در آن گسترش داد.

ایدئولوژی کمونیست

قدرت گرفتن ایدئولوژی کمونیست

با آن که در سال 1949 میلادی بود که “مائو” به صورت رسمی جمهوری خلق چین را تاسیس کرد اما تاسیس حزب کمونیست چین به سال 1921 میلادی برمی‌گردد، چرا که پس از جنگ جهانی دوم درگیریهای نظامی با ژاپن، ویرانی‌های به جا مانده از جنگ و بی‌اعتمادی احزاب ملی‌گرا و کمونیست‌ها (که منجر به وقوع جنگ داخلی شد)، همه و همه باعث آن بود که احزاب کمونیست با دشواری‌ها و فراز و نشیب‌های موجود بتواند در سال 1949 میلادی به قدرت برسد.

اقتصاد چین

کوتاه‌گفتاری درباره اقتصاد چین

بعد از به قدرت رسیدن حزب کمونیست، نظریه بازار آزاد با مشکل مواجه شد و بسیاری از شهرهای چین که تا آن زمان داد و ستد مالی و فروش کالا به نقاط دیگر داشتند، به طور کلی دست از کار کشیده و پس از آن به فروش مخفیانه روی آوردند.

اما در سال 1978 بود که دولت چین از برنامه بهبود اقتصادی خود که از سوی “دنگ شیائوپینگ” مطرح شد و در سال 1979 به اجرا درآمد، منجر به رشد و شکوفایی اقتصاد شد.

جمع‌بندی

با همه این تفاسیر می‌توان نتیجه گرفت که چین از نظر اقتصادی به دو بخش قبل و بعد از به قدرت رسیدن حزب کمونیسیت تقسیم شده است. این کشور با همه توانمندی‌ها و قدرتمندی‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی تنها به توان مردمان سخت‌کوش و خستگی‌ناپذیر خود تکیه کرده است.

پیشنهاد مطالعه :  واردات در قانون ارزش افزوده

امروزه تمامی بازرگانان می‌توانند با هرمقدار هزینه، هر نوع محصولی را، با هر کیفیتی از بازار این کشور تهیه کنند. بسیاری از شرکت‌های بازرگانی معتبر در ایران به واردات و صادرات کالا به این کشور پهناور می‌پردازند که “شرکت بازرگانی الین” (Elin Trade Co) هم یکی از همان شرکت ها محسوب می‌شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا