بازرگانی الین

اسکناس های یوان چین

اسکناس یوان چین

بانک خلق چین در دسامبر سال 1948 افتتاح شد و نخستین سری اسکناس های یوان چین نیز در آن سال منتشر شد. تاکنون پنج بار در چاپ اسکناس‌های یوان تغییر ایجاد شده و آخرین سری اسکناس‌های تولیدشده متعلق به سال 1999 است. اسکناس‌های رایج در معاملات روزانه در بین مردم چین اسکناس‌های یک جیائو، پنج جیائو، یک یوان، پنج یوان، ده یوان، بیست یوان، پنجاه یوان و صد یوان است.

اسکناس های یوان چین

چین یکی از بزرگ‌ترین چاپخانه‌های پول جهان را دارد که تعداد نیروهای فعال در آن بالغ ‌بر 18 هزار نفر هستند و تحت تدابیر امنیتی شدیدی اداره می‌شود. دفتر این چاپخانه در شی‌شنگ پکن واقع ‌شده است. از رقبای این چاپخانه می‌توان به شرکت دولاقو اشاره کرد که در انگلیس قرار دارد و حدود 3100 نفر کارمند دارد.

بسیاری از کشورها برای چاپ پول‌های خود از چین کمک می‌گیرند و در واقع چاپ یوان تنها بخشی از فعالیت این چاپخانه محسوب می‌شود و سایر فعالیت‌های آن مربوط به چاپ ارزهای دیگر است. چین تا قبل از سال 2015 برای کشورهای دیگر اسکناس چاپ نمی‌کرد اما در حال حاضر اسکناس‌های کشورهای تایلند، بنگلادش، سری لانکا، مالزی، هند، برزیل و لهستان در کشور چین چاپ می‌شوند. اولین اسکناس خارجی چاپ‌شده در کشور چین یک اسکناس 100 روپیه‌ای است که متعلق به کشور نپال است.

از دیگر نکات جالب در مورد اسکناس‌های چینی این است که با وجود گسترش شبکه‌های پرداخت جهانی و تمایل افراد به استفاده از کارت‌های اعتباری به‌جای وجه نقد، میزان چاپ یوان دچار تحول نشده است و همچنان تقاضا برای چاپ این اسکناس‌ها بالاست.

اسکناس یک یوان چین

اسکناس یک یوان چین

اسکناس یک یوانی اولین بار در سال 1999 چاپ شد و در حال حاضر نیز در چرخه‌ی اقتصاد این کشور وجود دارد. تصویر روی این اسکناس متعلق به مائوتسه‌تونگ است و تصویر پشت اسکناس دریاچه‌ی هانگژو را نشان می‌دهد که در بخش غربی کشور چین واقع است. مائوتسه‌تونگ در سال 1949 با شکست نیروهای چیانگ کای شک، جمهوری خلق چین را به وجود آورد و تا پایان عمر نیز حکومت را در دست داشت.

قبل از آن، چین یک کشور توسعه ‌نیافته بود اما مائوتسه‌تونگ باعث رونق اقتصاد در این کشور و وارد شدن آن به عرصه‌های سیاسی دنیا شد. مائوتسه‌تونگ همچنین یکی از برجسته‌ترین و تأثیرگذارترین افراد قرن بیستم نامیده شده است. به همین دلیل و به پاس خدمات وی به جمهوری خلق چین، عکس او بر روی اسکناس یک یوانی چاپ شده است.

اسکناس پنج یوان چین

این اسکناس نیز مانند اسکناس یک یوانی از سال 1999 به بعد وارد گردش مالی چین شد و تصویر روی آن نیز همانند اسکناس قبلی متعلق به مائوتسه‌تونگ است و تصویر پشت اسکناس کوه‌های مون‌تای در تای‌‍آن  را نشان می‌دهد. اهمیت بالای شخصیت مائوتسه‌تونگ برای مردم و حکومت چین باعث شده تا همچنان عکس وی بر روی اسکناس یوان نقش بسته باشد. دولت چین حتی با جهانی شدن یوان نیز قصد ندارد عکس پدر معنوی حکومت چین را از روی آن حذف کند.

اسکناس ده یوان چین

این اسکناس که به رنگ سبز آبی وجود دارد نیز همانند اسکناس‌های قبل از سال 1999 به بعد چاپ شد. تصویر پشت آن مربوط به رودخانه یانگ‌تز است و تصویر روی آن نیز دقیقا مشابه دو اسکناس قبلی از مائوتسه‌تونگ رهبر فقید جمهوری خلق چین گرفته شده است.

اسکناس بیست یوان چین

اسکناس بیست یوان چین

این اسکناس نارنجی متمایل به قهوه‌ای است که تصویر پشت آن مربوط به یک رودخانه است. اسکناس بیست یوان چین در سال 1999 اولین بار چاپ شد و همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسکناس صد یوان چین

اسکناس صد یوانی یکی از جدیدترین اسکناس‌های یوان است که نخستین بار در سال 2015 چاپ شد و تصویر روی آن‌ یک سفینه‌ی فضایی را نشان می‌دهد که به مناسبت ارسال فضاپیمای چینی به فضا طراحی ‌شده است. اگر به تصاویر پشت اسکناس دقت شود، سیر تکاملی پرواز را از اولین پرواز یک پرنده تا اولین هواپیما و فضاپیما مشاهده خواهد شد.

سکه یک یوان چین

این سکه نیز مانند اغلب اسکناس‌های یوان اولین بار در سال 1999 ضرب شد. جنس آن از نیکل است و وزنی حدود 6.10 گرم دارد.

جلوگیری از جعل اسکناس های یوان چین

جلوگیری از جعل اسکناس های یوان چین

در چین نیز مانند هر کشور دیگری امکان چاپ اسکناس‌های تقلبی وجود دارد و این مسئله در اسکناس‌های پنجاه یوانی و صد یوانی بیشتر از سایر اسکناس‌ها است. در مقابل روش‌هایی نیز برای شناسایی اسکناس اصل از تقلبی وجود دارد. در آخرین سری چاپ‌شده از اسکناس‌های یوان در سمت چپ آن یک واترمارک وجود دارد که در برابر نور قابل تشخیص است.

همچنین در آخرین سری از اسکناس‌های پنج تا صد یوانی یک نوار امنیتی در وسط اسکناس وجود دارد. این نوار امنیتی در سایر ارزها مانند دلار و حتی ریال هم موجود است و از متداول‌ترین روش‌ها برای ساخت اسکناس اصل است. در واقع این خطوط به صورتی ایجاد شده‌اند که امکان چاپ و نمایش آن‌ها در اسکناس‌های تقلبی وجود ندارد.

عددهای درج‌شده بر روی این اسکناس‌ها که ارزش هر اسکناس را نشان می‌دهد به ‌صورت برجسته و مانند یک هولوگرام است و در مقابل زوایای مختلف نور رنگ‌های مختلفی را از خود نشان می‌دهد. در اسکناس صد یوانی طیف رنگی آن از سبز به آبی تغییر می‌کند و یا در اسکناس پنجاه یوانی رنگی بین سبز و طلایی دارد. همچنین تصاویر موجود در هولوگرام‌ها نیز در اسکناس‌های مختلف یوان با هم تفاوت دارند.

در اسکناس‌های بالای ده یوان اگر با دقت به هولوگرام آن توجه شود، تصویر یک انسان، یک پنجره و یک گیاه مشخص است. همین‌طور در اسکناس پنج یوان داخل هولوگرام تصاویری از صنایع ‌دستی قدیمی مختص چین قابل ‌مشاهده است. در اسکناس پنج یوانی هم نوشته‌هایی وجود دارد که به خط بریل نوشته ‌شده است که برای افراد نابینا نیز قابل‌شناسایی است.

یکی دیگر از مواردی که باید در هنگام تهیه‌ی یوان توجه شود جنس کاغذ استفاده ‌شده در این اسکناس است که با توجه به خاص بودن آن، هنگامی‌ که با دست به اسکناس ضربه زده شود، ‌صدای خاصی ایجاد می‌کند که با سایر کاغذها متفاوت است.

بحث تبادل ارز در چین کار آسانی است اما با این ‌وجود مردم برای تبادل ارزهای خود معمولاً به بانک‌ها مراجعه می‌کنند. اما در برخی هتل‌های چهار ستاره و پنج ستاره‌ی ‌چین خدمات صرافی برای مسافران آن هتل ارائه می‌شود و دیگر نیازی به مراجعه به بانک‌ها یا سایر مؤسسات نیست.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا