بازرگانی الین

انواع کانتینر

انواع کانتینر

امروزه کانتینرها یکی از مهم‌ترین ابزارهای انتقال کالا در دنیای مدرن محسوب می‌شود. شما می‌توانید هر نوع باری را با کانتینرها بارگیری کرده بدون نیاز به تخلیه و بارگیری دوباره کالا، کانتینر را با روش‌های مختلفی جابجا کنید. این ویژگی در کنار کاهش قیمت نهایی، محموله را از آسیب‌های مختلف محافظت می‌کند. کانتینرها دارای اندازه و شکل‌های استانداردی هستند تا به راحتی بتوانید آنها را در مسیرهای انتقال حمل کنید. مزیت دیگر کانتینر امکان استفاده از آن در همه روش‌های حمل و نقل بین المللی مثل حمل زمینی، ریلی، دریایی و حتی هوایی است. در ادامه این مطلب از بازرگانی الین همراه ما باشید تا اطلاعاتی درباره انواع کانتینرها، ویژگی‌ها و واحد شمارش آنها ارائه کنیم.

کانتینر چیست؟

کانتینر محفظه‌ای فلزی، دارای ابعاد استاندارد است که جهت حمل و نقل و انتقال کالاهای مختلف استفاده می‌شود. این ابعاد استاندارد باعث شده تا فرایند حمل و نقل بار در مسیرهای مختلف دریایی، زمینی، هوایی و ریلی به راحتی انجام شود. این موضوع مهم‌ترین مزیت کانتینر است که حتماً باید در حمل و نقل‌های بین‌المللی، به خصوص واردات از چین به آن توجه کنید.

ابعاد استاندارد کانتینر

همانطور که اشاره شد، لازم است کانتینرها برای حمل و نقل‌های بین‌المللی معیار یکسانی از حجم و فضا داشته باشند. به همین علت برای اندازه و سایز کانتینرها و حتی شکل ظاهری آنها استانداردهای خاصی وجود دارد. با اینکه کانتینرها را در مدل‌ها و سایزهای استاندارد متنوعی می‌توانید پیدا کنید، اما بیشتر از ۹۰ درصد آنها از نظر اندازه و مدل فرم یکسانی دارند.

پیشنهاد مطالعه :  حمل و نقل زمینی بار از چین به ایران

کانتینرهای استاندارد که برای خرید از چین کاربرد بسیاری دارند، معمولاً یک باکس فولادی به عرض ۲.۴ متر و طولی برابر با ۶.۱ متر یا ۱۲.۲ متر دارند. به این ترتیب دو نوع بسیار رایج و عمومی کانتینرهای ۴۰ فوتی یا همان ۱۲.۲ متری و کانتینرهای ۲۰ فوتی (۶.۱ متری) داریم. کانکس‌ها هم ارتفاع مشترک ۹.۶ فوت یا ۸.۶ فوت دارند.

این ابعاد در واقع مقداری مشترک و استاندارد در سیستم بین المللی حمل و نقل است. خوب است بدانید کانتینرهای بزرگتر یا کوچک‌تری در کنار این کانتینرهای استاندارد هم استفاده می‌شوند. این تفاوت‌ها به ظاهر و ابعاد خلاصه نشده و کاربرد کانتینرها هم می‌تواند متفاوت و متنوع باشد. پس در صورتی که بعد از دریافت کارت بازرگانی میخواهید وارد تجارت بین‌المللی شوید، در ادامه همراه ما باشید تا انواع کانتینرها را بیشتر بررسی ‌کنیم.

انواع کانتیر های باربری

انواع کانتینر

کانتینرهای مخصوص بارهای عمومی

کانتینر معمولی یا general purpose containers پرکاربرد ترین نوع کانتینرها هستند‌. شکل ظاهری و فرم آنها دقیقاً همان چیزی است که در تبلیغات هر شرکت بازرگانی دیده‌اید و با شنیدن اسم کانتینر به خاطر می‌آورید. کانتینر معمولی کاملاً ضد گرد و خاک بوده و ساختار آن به گونه‌ای است که هیچ گونه آلودگی هوایی وارد آن نشده و به کالا آسیبی نمی‌رسد. کف، بدنه و سقف کانتینر معمولی بسیار محکم بوده و به خوبی از بار در جابجایی‌ها حفاظت می‌کند.

کانتینر تخت یا تاشو

کانتینر تاشو یا flat rock containers ساده‌ترین نوع کانتینرها هستند. این کانتینرها به شکل شاسی تختی بوده که دیواره‌هایی با قابلیت تا شدن در دو طرف دارند‌. امکان تا شوندگی این کانتینرها سبب شده وقتی که آنها باری ندارند، با قرار گرفتن دیواره‌ها روی شاسی فضای بسیار کمتری اشغال شود. در مشاوره بازرگانی این نوع کانتینرها را برای انتقال بارهای حجیم و سنگین مثل خودروهای بزرگ، ماشین آلات سنگین، مصالح ساختمانی و این گونه بارها پیشنهاد می‌کنیم.

پیشنهاد مطالعه :  پته گمرکی چیست؟

کانتینر روباز یا بدون سقف

کانتینر بدون سقف یا open top containers تقریبا شبیه اتاقک کامیون‌های باری بوده و این مدل کانتینر بدون سقف از طرفی دارای در و از سمت دیگر بسته است. خوب است بدانید که کانتینر روباز کاملاً مستحکم و فلزی بوده و اگر خواستید امکان کشیدن یک کاور جمع شونده و انعطاف پذیر روی کانتینر وجود دارد. بعد از ثبت سفارش کالا توجه داشته باشید که این نوع کانتینر برای بارهایی با ارتفاع زیاد مناسب بوده و بار را معمولاً به وسیله جرثقیل از بالا درون کانتینر قرار می‌دهند‌. کانتینر بدون سقف معمولاً سایزهای ۴۰ و ۲۰ فوتی داشته حلقه‌هایی در پایین و بالای آن برای مهار کردن بار قرار گرفته است.

کانتینر دو در

کانتینر تونلی یا double door containers از دو طرف عقب و جلو در خروجی بار دارد. این مورد باعث شده تا برای تخلیه بار بسیار سریع باشد و مخصوصاً با سرعت بخشیدن به روند ترخیص کالا از چین شده است. این کانتینرها هم مثل کانتینرهای معمولی از نظر محافظت در برابر گرد و خاک قابل اطمینان هستند.

کانتیرها در گمرک

کانتینر ارتفاع بلند

کانتینر high cube shipping از نظر سایر ویژگی‌ها و شکل ظاهری شباهت زیادی به کانتینرهای معمولی دارند. تنها فرق آنها ارتفاع بیشتر در مقایسه با کانتینر معمولی است. معمولاً کانتینر ارتفاع بلند را در سایزهای ۴۵ یا ۴۰ فوت ساخت و حدود یک فوت یا نیم متر بلندتر از کانتینرهای معمولی هستند. این کانتینرها برای مواردی که نیاز به حمل بار بیشتری است، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کانتینر پهلو باز

در open side containers در کنار در انتهایی معمول که در کانتینرهای جنرال مشاهده کرده‌اید، یکی از درهای ضلع کناری هم باز می‌شود. این قابلیت در کنار تسهیل عملیات بارگیری، فضای بازتری را در کانتینر ایجاد می‌کند. با کانتینرهای پهلو باز می‌توانید بارهایی را که به خاطر بزرگی نمی‌توان وارد کانتینر کرد را به راحتی جابجا کنید. سایز معمول کانتینر open side، ۴۰ یا ۲۰ فوت است.

پیشنهاد مطالعه :  ورود موقت کالا چیست؟

کانتینر یخچالی

،همانطور که اشاره کردیم از iso reefer containers برای حمل کالاهای حساس به دما و مواد فاسد شدنی مثل سبزیجات، انواع میوه‌ها و گوشت استفاده می‌شود.

کانتینر مخزن‌دار

این نوع کانتینر مخزنی برای حمل مایعات دارد که در یک فریم و چهارچوب فلزی ضد زنگ و قوی قرار گرفته است. حداقل ۸۰ درصد tank containers باید در زمان جابجایی پر باشد تا از بروز خطراتی مثل لنگر انداختن بار درون کانتینر جلوگیری شود. از طرفی نباید بیشتر از ۹۵ درصد حجم مخزن پر شود تا بدون مشکل تبخیرات حرارتی مجاز درون تانکر انجام شود.

کانتینر عایق‌دار

مثل کانتینر یخچالی، کانتینر عایق‌دار یا insulate containers بار را در دمای مشخصی نگه می‌دارند. ممکن است این کانتینر را به اسم کانتینر ترمال هم بشناسید. در این نوع کانتینر تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مثل کمپرسورها قرار گرفته تا دمای مورد نیاز را درون کانتینر ایجاد کند. همانطور که از نام این کانتینر پیداست کاملاً عایق حرارتی بوده و مناسب استفاده در مسیرهای طولانی مخصوصاً برای مواد شیمیایی، فرآورده‌های خونی داروها و مواردی از این قبیل است.

انواع کانتینر

واحد شمارش کانتینر

واحد شمارش کانتینرها TUE بوده که در واقع واحدی حجمی در صنعت بار است که در پایانه‌های کانتینر و بنادر کشتیرانی کاربرد دارد. در زمان شمارش کانتینر tue به معنی حجمی در اندازه ۲۰ پا می‌باشد. کانتینر خالی یا خام وزن خالص ۲۰ فوتی یعنی ۲۳۰۰ داشته و این کانتینرها را تا حداکثر ۲۸ تن می‌توانید بارگیری کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا