کشور چین یکی از بزرگترین صادرکنندگان آهن و فولاد به تمام نقاط دنیا است. به دلیل تعدد نیروی انسانی در این کشور و وجود منابع و ذخایر فلزی، تولید آهن و فولاد در این کشور بسیار مقرون به صرفه بوده و در نهایت قیمت تمام شده چنین کالایی پایین خواهد بود. به همین دلیل تجار مختلفی از سراسر دنیا برای خرید و واردات این قبیل محصولات وارد مذاکره با شرکای چینی شدهاند. برای آشنایی با اهمیت واردات و نحوه انجام آن ادامه این مطالب از وب سایت بازرگانی الین را مطالعه کنید.
چرا واردات آهن و فولاد از چین
کشور چین یکی از قدیمیترین شرکای تجاری ایران در طول تاریخ است. این کشور همچنین بزرگترین منبع واردات کالا برای ایران در سالهای اخیر بوده است. همین امر باعث شده است بسیاری از بازرگانان اقدام به فعالیت بازرگانی در سطوح خرد و کلان با شرکتهای چینی کنند. چین همچنین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع محصولات فولاد و آهن است. بنابراین واردات آهن و فولاد از چین نیز میتواند به فعالیتی سودآور مبدل شود. در این مطلب با نکات مرتبط با این شیوه واردات کالا از چین آشنا میشویم.
پیشینه صنعت آهن و فولاد چین
صنایع امروزی فولاد در کشور چین به دلیل نوسازی سریع اقتصادی، ساختمانی، و نیازهای زیرساخت و صنایع دیگر ایجاد شد. صنعت فولاد چین در آغاز قرن بیستم و در طول هر دو جنگ جهانی، کوچک و کم جمعیت بود. بیشتر زیرساختهای فولادی در طول جنگهای جهانی از بین رفت و از فناوریهای شوروی سابق استفاده میشد.
چین از زمان اصلاحات اقتصادی دنگ شیائوپینگ که چهار دهه پیش در سال 1978 میلادی انجام شد، صنعتی شدن سریع اقتصادی را پشت سر گذاشت. صنعت فولاد چین به تدریج تولید خود را افزایش داد و تولید سالانه فولاد خام چین در سال 1996 میلادی در حدود 100 میلیون تن بود.
تولید آهن و فولاد چین در قرن بیست و یکم
کشور چین بعد از پیوستن به WTO، به دلیل نیازهای فزاینده خود در صنایع تولیدی مانند: صنعت خودرو، لوازم الکترونیکی مصرفی و مصالح ساختمانی، تولیدات آهن و فولاد خود را به شدت افزایش داد. صنعت فولاد چین تحت سلطه تعدادی از گروههای بزرگ دولتی است که از طریق سهامداران، مقامات محلی، دولتهای استانی و حتی مقامات مرکزی کنترل و مدیریت میشود.
چین تولیدکننده برتر آهن و فولاد در دنیا
در سال 2011 چین بزرگترین تولید کننده فولاد در جهان شد و 45 درصد فولاد جهان را تولید میکرد. در حال حاضر شش تولیدکننده آهن و فولاد برتر در جهان در چین هستند. بیشتر تولیدات فولاد چین از تعداد زیادی از مراکز تولید در مقیاس کوچک تامین میشود که یکی از بزرگترین آنها آنشان در لیائونینگ است.
از سال 2015 بازار جهانی فولاد با رکود مواجه شد و اوکراین و روسیه تلاش کردند مقادیر زیادی فولاد صادر کنند. تقاضای داخلی ضعیف چین در سال 2014 منجر به صادرات بیسابقه 100 میلیون تن فولاد توسط صنعت فولاد چین شد. هماکنون نیز این کشور یکی از برترین تولیدکنندگان آهن و فولاد در دنیا است.
نیاز ایران به واردات آهن و فولاد از چین
کشور ایران خود یکی از تولیدکنندگان بزرگ آهن و فولاد در دنیا است؛ اما میزان این تولیدات همچنان در سطحی نیست که تمامی نیازهای صنایع ساختمان، خودروسازی، کشتیسازی، معادن و صنایع دیگر را پوشش دهد.
از سوی دیگر آمارها نشان میدهد، با وجود رکود صادرات محصولات آهن و فولاد از ایران، میزان واردات محصولات فولادی در سال 1399 رشدی 50 درصدی نسبت به سال 1398 داشته است. همچنین واردات ورق گرم، 168 درصد و ورق سرد، 61 درصد بیشتر شده است. چین بهعنوان بزرگترین منبع واردات کالا برای ایران در زمینه محصولات آهن و فولاد نیز میتواند شریکی مناسب از نظر تجاری و منبعی دائمی و پایدار برای واردات آهن و فولاد بهشمار بیاید.
آشنایی با بزرگترین تولیدکنندگان محصولات آهن و فولاد چین
وقتی به جدول رتبهبندی بزرگترین صنایع آهن و فولاد در جهان نگاه میکنیم، رنگ قرمز پرچم چین در همهجای این فهرست به چشم میخورد. چنان که اگر تولیدکنندگان چینی را از آن کم کنیم، تعداد تولیدکنندگان به نصف میرسد. آشنایی با تولیدکنندگان برتر آهن و فولاد چین، یکی از مهمترین نیازهای هر بازرگانی است که بخواهد از روش واردات آهن و فولاد از چین استفاده کند. برترین تولیدکنندگان چینی و رتبه آنها را در رنکینگ جهانی مرور میکنیم:
- China Baowu Steel Group: رتبه 1
- Hesteel Group: رتبه 3
- Jiangsu Shagang: رتبه 4
- Ansteel Group: رتبه 7
- Jianlong Steel: رتبه 8
- Shougang: رتبه 9
- Shandong Iron and Steel Group: رتبه 10
- Delong Steel: رتبه 11
- Valin Steel Group: رتبه 13
- Fangda Steel: رتبه 17
- Benxi Steel Group: رتبه 19
- Liuzhou Iron and Steel: رتبه 20
- Jingye Steel: رتبه 21
- Baotou Steel: رتبه 23
- Rizhao Steel: رتبه 26
- Hebei Sinogiant Group: رتبه 27
- CITIC Limited: رتبه 29
- Shaanxi Iron and Steel: رتبه 31
- Zenith Iron and Steel: رتبه 33
- Guangxi Shenglong Metallurgical: رتبه 35
- Nanjing Iron and Steel Company: رتبه 36
- Sanming Iron and Steel: رتبه 39
واردات عمده کالا از چین
واردات آهن و فولاد از چین را میتوان یکی از شاخههای واردات عمده کالا از این کشور دانست. واردکنندگان کالا از چین میتوانند از انواع سیستمهای حملونقل مانند: حملونقل هوایی، زمینی با قطار و دریایی با کشتی استفاده کنند؛ اما در واردات عمده کالاها بهترین روش استفاده از حملونقل دریایی است. دیگر موارد واردات عمده کالا از چین عبارتند از:
- واردات مواد اولیه برای صنایع پتروشیمی
- واردات قطعات خودروهای سواری
- واردات انواع تجهیزات پزشکی
- واردات خطوط تولید صنایع غذایی
- واردات ماشینآلات ابر و فوم
- واردات انواع لوازم الکتریکی و الکترونیکی
خدمات واردات آهن و فولاد از چین در بازرگانی الین
واردات آهن و فولاد از چین میتواند یکی از شیوههای سودآور در فعالیتهای بازرگانی شرکتها و بازرگانان باشد، اگر با تمامی روندهای این نوع از واردات آشنا باشند. توصیه ما استفاده از خدمات مشاوره شرکتهای معتبر و باسابقه در این زمینه از جمله شرکت بازرگانی الین است.
شرکت بازرگانی الین یکی از فعالان برتر در حوزه خدمات مشاوره و همراهی در روندهای صادرات و واردات کالا برای بازرگانان و شرکتهای بازرگانی است. برخی از خدمات این شرکت عبارتند از: مشاوره بازرگانی، ارسال کالا از چین به ایران به صورت دریایی، هوایی و زمینی، ثبت و سفارش در وزارت صمت، انجام حوالههای ارزی، عرضه خدمات بازرگانی حضوری در چین و انبارداری کالا. با خدمات این شرکت میتوانید سودآوری فعالیت بازرگانی خود را تضمین کنید.