بازرگانی الین

صادرات به چین

چگونگی صادرات به چین

صادرات به چین دارای اهمیت زیادی است، کشور چین علاوه بر این که یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان محسوب می‌شود، به دلیل جمعیت زیادی که دارد، یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان نیز به حساب می‌آید، به همین دلیل هر کشور یا بازرگانی را به تجارت و صادرات با این کشور ترغیب می‌کند. به همین دلیل ارسال کالا به این کشور دارای اهمیت زیادی است و سود کلانی را در بر دارد. کشور چین در حال حاضر بزرگترین صادرکننده و دومین واردکننده‌ی بزرگ کالا و همچنین دومین اقتصاد برتر دنیا بر پایه‌ی تولید ناخالص داخلی است. ارزش صادرات کالاهای چین، سالانه از میزان واردات آن کشور از سایر نقاط دنیا فراتر رفته است.  بیشتر مازاد تجاری چین از طریق تجارت با ایالات متحده‌ی آمریکا و هنگ کنگ تأمین می‌شود.

از سال 2014، چین نه تنها بزرگترین صادرکننده‌ی جهان، بلکه بزرگترین کشور تجاری از نظر مجموع صادرات و واردات شده است. بر اساس آماری که در سال 2017 منتشر شد، میزان صادرات به چین از جهت ایران چیزی بالغ بر 25 درصد اعلام گردید و این کشور مقصد صادرات 52 درصد از کالاهای ایرانی بوده و چیزی حدود کمتر از 16 درصد از اقلام صادر شده، اقلام غیر نفتی بوده است. حجم مبادلات تجاری ایران و چین در سال 2017 بیش از 38 میلیارد دلار بوده است و مبادلات تجاری با چین در سال 2018، رقمی معادل 50 میلیارد دلار برآورد شد. این کشور در سال 2018، چین حدود 2/5 تریلیون دلار کالا صادر کرده است در حالی که کمی بیش از 2 تریلیون دلار کالا وارد کرد. در سال 2019، مازاد تجاری چین در حدود 422 میلیارد دلار بود و صادرات کالاهای آن به بالاترین رکورد، تقریباً 2/5 تریلیون دلار آمریکا رسید.

 صادرات به چین

دلایل مهم صادرات به چین

صادرات به چین دارای اهمیت زیادی است، زیرا چین به دلیل جمعیت زیاد و نیازهای فراوانی که دارد بازار هدف مناسبی برای تجار و بازرگانان است و اگر این بازار هدف توسط تجار به درستی شناسایی شود و برای رفع نیازهای آن تلاش شود، با توجه به جمعیت زیادی که این کشور دارد، بر اساس حداقل تعداد خانواری که برای افراد چینی در نظر گرفته شده است، می‌تواند بازار هدفی معادل 70 میلیون نفر باشد که رقم قابل توجهی است و برای تجار و بازرگانان، به ویژه تجار و بازرگانان ایرانی بسیار چشمگیر خواهد بود، زیرا ایران عمده صادرات خود را به 5 کشور چین، عراق، امارت، افغانستان و هند ارسال می‌کند و در این بین چین از اهمیت بیشتری نسبت به کشورهای دیگر برخوردار است. آمارهای منتشر شده از سوی گمرک ایران نشان می‌دهد که معمولاً دو کشور چین و امارات متحده‌ی عربی به ترتیب رتبه‌ی اول و دوم را در صادرات کالا به ایران دارند و آمارهای گمرک در سال 97 نیز حاکی از آن است که همچنان کالاهای چینی با اختلاف فاحشی در صدر کالاهای وارداتی به ایران قرار دارند.

پیشنهاد مطالعه :  انواع تخلفات گمرکی

روش‌های صادرات به چین

برای صادرات روش‌های مختلفی از جمله زمینی، هوایی، دریایی و… وجود دارد و یکی از روش‌های بسیار سنتی که هنوز هم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، فروش حضوری است. به این صورت که تجار و بازرگانان برای معرفی و فروش محصول خود به چین سفر کرده و برای پیدا کردن خریدار، به این در و آن در می‌زنند. این روش همیشه پاسخ‌گو نیست و نمی‌توان به آن متکی بود، و البته نباید به طور کامل هم از آن غافل شد و آن را نادیده گرفت. به هر حال در صورتی تمایل برای یافتن روش‌های جدید و مدرن برای تجارت، بهتر است از روش‌های آنلاین استفاده شود، چرا که در این حالت، فقط باید به جستجوی سایت‌های تجارتی معتبر پرداخت و محصول خود را برای معرفی به سایرین در آن سایت‌ها قرار دهید. سایت‌هایی مثل علی بابا، علی اکسپرس، تائوبائو و….

درکشور چین با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایطی که دارد صادرات از طریق روش‌های تحویل کالا در محل کار (Ex Works  EXW)، تحویل کالا در کنار کشتی (Free Along Side Ship  FAS)، تحویل کالا در محل مقرر به حمل کننده (Free Carrier  FCA)، تحویل کالا روی عرشه‌ی کشتی (Free On Board  FOB)، تحویل کالا در مرز (Delivered At Frontier DAF)، تحویل کالا روی عرشه‌ی کشتی در بندر مقصد (Delivered Ex Ship DES) و تحویل کالا روی اسکله در بندر مقصد (Delivered Ex Quay  DEQ) انجام می‌شود و بر اساس روشی که خریدار تعیین می‌کند، مسئولیت تحویل کالا بر عهده‌ی خریدار یا فروشنده است. بنابراین در صورتی که بیمه‌ی کالای صادراتی و همچنین محل تحویل آن برای بازرگان دارای اهمیت است حتما باید در انتخاب روش صادرات کالا به چین دقت کافی را داشته باشد. تا دچار مشکل نشود.

عمده کالاهای صادراتی ایران به چین

عمده کالاهای صادراتی ایران به چین

ایران برای صادرات به چین دارای ظرفیت‌های زیادی است. یکی از عمده‌ترین محصولاتی که از ایران به چین صادر می‌شود، سوخت‌های فسیلی، نفت و فرآورده‌های نفتی از اهمیت بالایی برخوردار است و به دلیل نیاز شدید چین به این محصول و مصرف زیاد آن، از جمله کالایی هستند که به میزان خیلی زیاد به کشور چین صادر می‌شود. از دیگر ظرفیت‌های صادراتی به چین، می‌توان به کامیون‌ها و مواد معدنی، فلزات اساسی و مهم مثل آلومینیوم و روی نیز  اشاره کرد.

پیشنهاد مطالعه :  قبض انبار چیست؟

همچنین خمیر چوب و مشتقات آن، پلاستیک و محصولات پلاستیکی، مواد شیمیایی آلی، مس، سرب، کاغذ و مقوا و تخته، خاک، آهک، گچ، گوگرد، سیمان، انواع سنگ‌های معدنی مانند سنگ روی، سنگ کروم، هیدراکسید سدیم، سنگ ‌آهن و کنسانتره، سنگ سرب و کنسانتره، زغال‌سنگ، سایر مواد معدنی، انیدرید فنالیک، اوره، پلى کلرو وینیل، پلى‌اتیلن، بنزن، پلی استیرن، بوتان و متانول، قیر و آسفالت، موم‌های مصنوعی، فروکروم، موى نرم یا کرک، نخ از پشم، پنبه و سایر مواد، تنباکو، پوست و چرم گاو، گوسفند، بز، دى کلرو اتیلن، دى اتیلن گلیکول، اتر دى اتیلیک، اترهاى مونوبوتیلیک، آمونیاک مایع، کرم‌هاى آرایشی، ترى کلرو اتیلن، اترهاى سیکلانیک، اترمونولیک‌هاى اتیلن گلیکول، آهن و فولاد، پروفیل، سنگ‌هاى ساختمانی، مرمر، گرانیت و سایر، پارچه‌هاى پشمی و کتان و نایلونى، پوشاک، فرش، آلومینیوم، روی، مواد شوینده از قبیل: صابون، پودر لباسشویی، شامپو، مایع ظرفشویی، سفیدکننده، خشکبار شامل: زعفران، پسته، کشمش، انجیر خشک، بادام، گردو، فندق، خرما، فرآورده‌هاى دریایی، ماهی، میگو، خاویار، سبزیجات خشک و یخ‌زده، گل، سرشاخه تازه و خشک، میوه و مرکبات، آب‌میوه و سایر فرآورده‌هاى صنایع غذایى شامل: آب‌ سیب، آب پرتقال، گریپ‌فروت، انگور، گلابى و سایر، آب گوجه‌فرنگی، سس گوجه‌فرنگی، سرکه، نوشابه، آدامس، عسل، آب‌نبات، شکلات تافی، مربا، پیاز و سیر خشک، سبزیجات یخ‌زده نظیر کلم و…، صنایع دستی از قبیل: فرش‌هاى نفیس، شیشه‌ی تزئینی، خصوصاً با طرح‌هاى مدرن، پارچه‌هاى تزئینى رومیزی، نخى و… از جمله کالاهایی هستند که به چین صادر می‌شوند.

برای بسیاری از تجار و بازرگانان اطلاع از لیست کالاهای صادراتی به چین اهمیت زیادی دارد، چرا که با آگاهی از عمده صادرات ایران به چین می‌توانند، تمرکز خود را بر روی کالاها بیشتر کنند و با انتخاب گزینه‌های صحیح، به منفعت مالی که در نظر دارند دست یابند. طبیعی است که علاوه بر محصولات فوق، کالاهای دیگری نیز در میان لیست کالاهای صادراتی به چین از ایران قرار دارند. اما بیشتر این کالاها در ردیف محصولات صنعتی، معدنی و مشتقات نفتی و بعد محصولات کشاورزی هستند.

پیشنهاد مطالعه :  جشنواره‌ های شانگهای

حجم صادرات به چین

چین دارای تعداد زیادی از صنایع غالب است که محصولات و موادی را برای صادرات ایجاد می‌کند. برجسته‌ترین کالاها در میان محصولات نهایی صادر شده از چین، لوازم الکترونیکی مصرفی، فن‌آوری‌های پردازش داده، لباس، سایر منسوجات، تجهیزات نوری و تجهیزات پزشکی است. برای واردات از این کشور ابتدا باید مهم‌ترین کالاهای وارداتی آن را شناخت و بعد اقدام به صادرات نمود چون در واقع با این کار به نوعی می‌توان به نیازهای وارداتی در داخل کشور دست پیدا کرد و با آگاهی و استراتژی مناسب‌تری نسبت به انجام واردات اقدام نمود. حجم صادرات به چین به دلیل جمعیت زیاد آن و بازار مصرفی بزرگی که در اختیار دارد بسیار بالاست و صادرات کالا به چین یکی از سودآورترین فعالیت‌ها برای تجار  است که سود کلانی را به همراه خواهد داشت.

مشاوره صادرات

مشاوره در زمینه صادرات به چین

چین یکی از مهم‌ترین شرکاء تجاری ایران محسوب می‌شود که هر ساله مقدار قابل توجهی کالا بین این دو کشور داد و ستد می‌شود. در صورت تمایل به صادرات با چین، باید از مشاوران مجرب و با تجربه در این زمینه یاری جست. شرکت بازرگانی الین با هدف ارائه‌ی خدمات بازرگانی، حمل و نقل بین المللی، ترخیص کالا و واردات از چین و با داشتن تجربه‌ی بالا و دانش کافی، بر آن است تا، تجار و بازرگانان را در این زمینه یاری رساند و با استفاده از کارکنان مجرب خود، سهمی بزرگی از این بارار سودآور را در اختیار بازرگانان ایرانی قرار دهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا