بازرگانی الین

ترخیصیه چیست

ترخیصیه چیست؟

اجازه تحویل، دستور تحویل یا همان ترخیصیه، حواله یا سند تحویل کالا به شخص عبور دهنده یا صاحب کالا می‌باشد که از طرف متصدی حمل یا نماینده او با رعایت مقررات و ضوابط مربوطه صادر می‌شود. اگر به تازگی واردات کالا از چین یا هر کشور دیگه‌ای داشته‌اید و می‌خواهید بیشتر با این موضوع آشنا شوید در ادامه همراه بازرگانی الین باشید.

روش استفاده از ترخیصیه

صاحب کالا یا نماینده قانونی او که به حق العمل کار یا ترخیص کار معروف است از طرف موسسه‌های حمل و نقل که حواله را به گمرک داده‌اند باید قبض انبار و نامه ترخیصیه را تحویل بگیرند، چون که صاحب کالا با داشتن نامه ترخیصیه می‌تواند کالاهای خود را از انبار گمرک تحویل گرفته و تشریفات گمرکی را انجام دهد. در این صفحه بیشتر در خصوص نحوه واگذاری ترخیصیه یا همان delivery order، تشریفات گمرکی کالا، ترخیصیه الکتریکی و … صحبت خواهیم کرد.

آشنایی با تشریفات گمرکی

تشریفات گمرکی در واقع همان مراحل ترخیص کالا است که اگر می‌خواهید کالا در زمان معین از انبارهای گمرک خارج شود، باید آن را به نحو احسن انجام دهید. تجربه افراد به خصوص برای ترخیص کالا از چین نشان داده که این کار در حالت تئوری بسیار راحت بوده اما در عمل خیلی سخت است. شما باید مقررات و قوانین دست و پاگیر متغیر بر اساس موقعیت اقتصادی و سیاسی و سایر دوندگی‌ها را برای این کار در نظر داشته باشید.

پیشنهاد مطالعه :  کالای متروکه و قوانین و مقررات مربوط به آن

ترخیصی شامل چه اطلاعاتی است؟

اطلاعات درج شده در ترخیصیه مثل قبض انبار از مفاد بارنامه منشا می‌گیرد. از جمله موارد ذکر شده در ترخیصیه می‌توان به شماره فهرست کل بار، مشخصات وسیله حمل، اسم موسسه حمل و نقل، وزن خالص کالا، بندر تخلیه، شرح کالا، نوع و تعداد بسته‌بندی، بندر بارگیری، تاریخ صدور و شماره بار، نام کشتی و مشخصات گیرنده اشاره کرد.

قبض انبار الکترونیکی

بعد از اینکه واگذاری ترخیصیه الکترونیک به صاحب بار یا نماینده قانونی او توسط شرکت حمل و نقل در سامانه جامع تجارت انجام شد. شرکت بازرگانی یا صاحب کالا می‌تواند از طریق سامانه الکتریکی قبض انبار را دریافت کرده و برای ترخیص کالا و انجام تشریفات گمرکی از آن استفاده کند.

کارمند گمرک در حال بررسی

فرق بین ترخیصیه و قبض انبار

ترخیصیه، قبض انبار و کارت بازرگانی کاملاً با یکدیگر متفاوت می‌باشند. قبض انبار در زمان ورود کالا به اماکن گمرکی توسط سازمان انبارهای عمومی صادر می‌شود. با این سند صاحب کالا درمی‌یابد که بار او در انبارهای عمومی سازمان‌های همجوار و زیر نظر گمرک قرار گرفته است. اما ترخیصیه سندی است که به وسیله شرکت حمل و نقل بین‌المللی در آن اعلام می‌شود صاحب کالا کرایه حمل محموله خود را به این شرکت پرداخت کرده است. پس برای ترخیص کالا از گمرک از این نظر مشکلی نیست. اگر هنوز هم برای دریافت ترخیصیه مشکلی دارید، با استفاده از مشاوره بازرگانی تیم ما می‌توانید ابهامات خود را در این خصوص برطرف کنید.

مراحل واگذاری ترخیصیه

ورود به سامانه پنجره

در مرحله اول شما باید به عنوان صاحب کالا وارد سامانه پنجره شوید. حالا گزینه واگذاری ترخیصیه را از منوی سمت راست انتخاب کنید تا به صفحه مربوطه وارد شوید.

وارد کردن اطلاعات

در فرم واگذاری ترخیصیه باید کد ملی صاحب جدید ترخیصیه، شماره بارنامه، شماره مانفیست، کد ملی شرکت حمل و نقل را وارد کرده و بعد روی گزینه انتقال کلیک کنید. حالا با پیغام تایید انتقال از صاحب کنونی به صاحب جدید مواجه می‌شود.

پیشنهاد مطالعه :  ترخیص هوایی بار

تایید نهایی

بعد از انتخاب گزینه “کاملاً اطمینان دارم و این دستور باید اجرا شود” انتقال انجام شده و سیستم پیغام موفقیت را نمایش می‌دهد. حالا صاحب جدید کالا می‌تواند برای دریافت قبض انبار الکترونیکی از سیستم اقدام کردن و شروع به انجام مراحل اظهار کالا به وسیله بخش دور اظهاری کند.

روش اطلاعات وضعیت ثبت ترخیصیه

رسید ثبت ترخیصیه صادر شده از سوی سیستم شامل مواردی از قبیل شماره کانتینر و لیست کانتینرها، شماره سفر، نام کشتی، کد ملی و نام صاحب ترخیصیه، شماره بارنامه، شماره مانفیست و کد ملی شرکت حمل می‌شود.

در موارد بسیاری مشاهده شده که افراد خرید از چین را انجام دادند و به عنوان صاحب کالا می‌خواهند قبض انبار را به اسم شخص دیگری بزنند؛ در این حالت باید با epl به سامانه وارد شد و برای بارگذاری ترخیصیه به صاحب جدید اقدام کرد‌. همانطور که گفتیم، دانستن این موضوع که ترخیصیه به اسم چه کسی است برای شروع دور اظهاری و اخذ قبض انبار ضروری می‌باشد. پس گزینه بررسی وضعیت ثبت ترخیصیه را از منوی سمت راست برای اطلاع از این موضوع انتخاب کنید. در صفحه باز شده، شماره بارنامه، شماره مانفیست و کد شرکت حمل را وارد کنید تا پیغامی با عنوان صاحب کنونی ترخیصیه نمایش داده شود.

بررسی و صدور ترخیصیه کالا

واگذاری ترخیصیه

همانطور که گفتیم دریافت ترخیصیه و ارائه آن به گمرک، از جمله اقداماتی است که صاحب کالا باید در زمان ترخیص بار انجام دهد. به صورت کلی اگر از همان لحظه ثبت سفارش کالا تا رسیدن آن به گمرک مراحل را به درستی انجام دهید، دردسر کمتری برای تشریفات گمرکی خواهید داشت. اما در بعضی موارد دیده شده که ترخیصیه به اشخاص یا شخص دیگری غیر از صاحب کالا واگذار می‌شود‌. این حالت وقتی اتفاق می‌افتد که صاحب کالا بعد از ورود کالا به کشور یا قبل از آن، امتیاز بار وارداتی خود را به فرد دیگری واگذار کرده، یعنی به دلایلی مالکیت بار خریداری شده به اشخاص یا شخص حقوقی و حقیقی دیگری واگذار می‌شود. در این حالت با توجه به اینکه سند ترخیصیه همیشه به اسم صاحب بار ثبت می‌شود، در این وضعیت هم باید سند به اسم صاحب جدید بار ثبت شده و ترخیصیه به او واگذار شود.

پیشنهاد مطالعه :  واردات لوازم خانگی از چین

روش‌های واگذاری سند ترخیصیه

این کار را در حالت‌های مختلفی می‌توانید انجام دهید. مثلاً در زمان انجام اظهار کالا به گمرک، وقتی مالکیت کالای وارداتی به شخص دیگری منتقل شود، نیاز است که ترخیصیه هم به اسم صاحب جدید کالا تنظیم شود. از طرفی اگر در زمان حمل و نقل کالا، شرکت حمل و نقل به دلایلی بخواهد کالا را به موسسه یا شرکت حمل و نقل دیگری واگذار کند، نیاز است که شرکت جدید هم ترخیصیه را به اسم صاحب کالا تنظیم کرده و به او واگذار کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا